Auto - IV

Slavonska cesta 63, Bjelovar, 43000 Tel: 043 235 557

Mehanika

Amortizeri, kocnice, sleni, ispušni sistemi alu i inox, auto-optika, antikorozivna zaštita.

Saznaj više

Pneumatici

Sve vrste i dimenzije pneumatika, Alu i metalnih naplataka za osobna i sva druga vozila.

Saznaj više

Brzi servis

Izmjena ulja, filtera, baterija, metlica brisaca, sijalica, auto-optika.

Saznaj više

Alu naplatci za sve automobile

Uljepšajte svoje vozilo ALU naplatcima.

Lijevani naplaci (najčešće nazvani aluminijskim ili skraćeno alu-naplacima) izrađeni su lijevanjem metala u kalupe i, s iznimkom naplataka za natjecateljske i skuplje sportske automobile, u pravilu su izrađeni od jednog dijela. Dakako, premda je većina takvih naplataka od napravljena od aluminija, nisu svi lijevani naplaci nužno izrađeni od tog metala. Uostalom, niti sami "aluminijski" naplaci nisu napravljeni od čistog aluminija, već je riječ o nekoj slitini tog metala, dok pod pojmom lijevanih naplataka srećemo i one od magnezija. Prednosti lijevanih naplataka pred čeličnima prvenstveno se očituju u manjoj masi, ali i gotovo neograničenoj slobodi koju pružaju dizajnerima. Masa je pogotovo značajna s obzirom da postavljanje guma većih dimenzija iziskuje i postavljanje širih naplataka koji su, adekvatno, teži.


Vijci, naplaci, razmak???

Kupujete li nove naplatke, obratite pažnju na dva detalja. Prvi je razmak otvora za vijke (vidi sliku "Osnovni dijelovi naplatka"). Koliko god to smiješno zvučalo, nije se jednom dogodilo da je netko u dućanu kupio nove fancy naplatke od kakvog no-name proizvođača i došavši doma shvatio da razmak vijaka uopće ne odgovara onome na njegovom automobilu. Ipak, ovakav slučaj nećete doživjeti kod poznatijih proizvođača naplataka. Drugi detalj na koji treba pripaziti malo je kompliciraniji i često je odgovoran za stradavanje ovjesa zahvaljujući novim, prekrasno širim gumama i naplacima. Naime, riječ je o tome da sredina naplatka i dio gdje otvori za vijke naliježu na glavčinu kotača moraju biti propisno udaljeni. Pogriješite li u ovom razmaku (eng. offset) (vidi sliku "Osnovni dijelovi naplatka") pri kupnji novih naplataka, možete znatno izmijeniti geometriju ovjesa te time i narušiti vozna svojstva automobila.

Naplatci vozila, neka i danas, vrlo su bitni dio vozila.

Čelik, aluminij ili nešto treće?
Pod pojmom čeličnog naplatka podrazumijevamo onaj koji se isporučuje uz jeftinije automobile ili u nižim paketima opreme. Ovdje se radi o čeličnom disku koji je oblikovan u preši (u pravilu jedan se čelični naplatak najčešće sastoji od dva zavarena ili nekoć, zakovicama povezana dijela) oko kojeg je postavljen nekakav obruč. Obruč omogućava da se na njega postavi pneumatik i u tu je svrhu oblikovan. Čelični naplaci, tj. naplaci od prešanog čeličnog lima obično na sebi imaju i nekakve rupe. Radi se o otvorima kroz koje tijekom vožnje struji zrak radi lakšeg hlađenja kočnica, a čelični je naplatak zahvaljujući tim otvorima ujedno i lakši. Lijevani su naplaci, vjerojatno, prvi i najčešći dio beskonačne priče o tuningu, tj. doradama i preradama automobila. Gotovo u pravilu, svi koji namjeravaju svoj automobil učiniti atraktivnijim (ukusi su, dakako, vrlo osobna stvar) krenut će od guma i naplataka, a tek će mnogo kasnije, zaviriti pod poklopac motora i razmisliti što bi se tamo moglo učiniti. Dakako, vjerojatno ne treba niti napominjati da se taj, mnogima prvi tuning u pravilu odnosi na postavljanje novih (lijevanih) naplataka sa širim gumama koje, znamo svi, izgledaju "bolje". Dakako, veeelika većina takvih ad-hoc tunera niti svoje originalne gume nikada nije dotjerala do granica mogućnosti, no složiti se moramo, lijepi lijevani naplaci i široke gume uvijek izgledaju bolje. I, da. Šire gume zbog veće površine koja je u kontaktu s podlogom te adekvatno većeg trenja donose i višu potrošnju goriva, povećanu opasnost od nastanka vodenog klina, tzv. aquaplaninga.
Ono što još trebamo znati o naplacima...
Dakako, naplatak nije samo okrugli metalni predmet koji se kotrlja umotan u gumu. To je dio automobila precizno definiran dimenzijama o kojima ćemo sada reći ponešto. Naime, u našim ste tehničkim podacima nebrojeno puta naišli na nekakve "dimenzije naplataka". Nešto poput oznake 7,5 J x 16 govori nam kako se radi o naplatku širine od 7,5 cola (col = inč = 25,4 mm) čiji su rubovi određenog oblika (J - najčešći oblik). Oznaka "x" govori nam kako se radi o jednodjelnom naplatku dok posljednji broj označava njegov promjer u colima - to je veličina jednaka promjeru navedenom na pneumatiku. Sve te dimenzije prosječnom vozaču ne predstavljaju mnogo ili, budimo iskreni, praktički ništa. Zapravo, naš se prosječni vlasnik automobila s tim dimenzijama niti ne treba zamarati, osim možda kada kupuje zimske gume. No i tada će vam vulkanizer sam preporučiti neku dimenziju guma,
Ispravna dimenzija pneumatika
Zašto je, naime, opseg kotača, tj. pneumatika toliko bitan? S manjim opsegom, jasno je, trebat će nam više okretaja kotača za jednaki prijeđeni put, a to zahtijeva veći broj okretaja motora i posljedično - višu potrošnju goriva. Također, postavljanjem pneumatika neodgovarajućeg opsega (bilo manjeg ili većeg) narušit ćemo kalibraciju brzinomjera koji tako više neće pokazivati točnu brzinu, a jednako vrijedi i za pokazivač broja prijeđenih kilometara.
Želimo umjesto originalnih pneumatika dimenzija 205/60 - 16 staviti one širine 235 mm
S obzirom da je visina poprečnog presjeka dostupna u podjeli od 5%, očito je da pneumatik poprečnog presjeka od 52,3% (koliko iznosi naš rezultat) nećemo moći kupiti. Stoga vrijednost koju smo dobili ovim izračunom treba zaokružiti na najbližu, a to je u našem slučaju 50. Naše će nove gume, stoga, imati dimenzije 235/50 - 16, a opseg će im biti 1,69% manji od onoga originalnih pneumatika. Shodno tome, u jednakom će se postotku pojaviti i greška na brzinomjeru i putomjeru. I konačno, ako ste izračunom dobili neke dimenzije (poput naših 235/50 - 16) to ne znači da su pneumatici u takvim dimenzijama uopće dostupni. Stoga je katkada bolje odlučiti se za pneumatik većeg promjera (npr. 17 cola) kako bi se postigla približno jednaka duljina opsega. No, uzmite u obzir da promjena promjera pneumatika znači i nove (u ovom slučaju 17-colne) naplatke.