Auto - IV

Slavonska cesta 63, Bjelovar, 43000 Tel: 043 235 557

Mehanika

Amortizeri, kocnice, sleni, ispušni sistemi alu i inox, auto-optika, antikorozivna zaštita.

Saznaj više

Pneumatici

Sve vrste i dimenzije pneumatika, Alu i metalnih naplataka za osobna i sva druga vozila.

Saznaj više

Brzi servis

Izmjena ulja, filtera, baterija, metlica brisaca, sijalica, auto-optika.

Saznaj više

Sve o pneumaticima

Skuplji, jeftiniji, polovni, novi, koji je bolji  !?

Savjetujte se kod nas oko kupnje pneumatika, nemamo svi iste potrebe kada se radi o pneumaticima. Dobar odabir štedi vam često dosta novca, zato je bitno da odabir bude pravi. Velika je razlika ako se Vašim automobilom većinom krecete lokalno ili pak imate duge puteve sa puno autoceste, također puno makadama može biti presudno u dugotrajnosti nekog pneumatika. Poslušajte sve savjete prije konačne odluke o kupovini, naravno naposljetku je odluka ipak na Vama.

Na našim stranicama smo se trudili navesti neke bitne stvari koje je dobro znati o pneumaticima. Također ćemo vas probati dobro uputiti kako kod odabira tako i kod brige i njege za Vaše pneumatike. Nezaboravite da jedino, od destak tisuća djelova Všeg automobila, pneumatik dodiruje tlo i jedina je veza koja Vas drži u željenom pravcu tjekom vožnje.

Dijagonalne i radijalne

Vjerojatno ste, ne jednom, čuli za pojmove "dijagonalna" i "radijalna" guma. Ovdje se radi o različitim konstrukcijama unutrašnjosti gume. Kod dijagonalnih guma svi su ranije spomenuti slojevi tkanine i čeličnih žica poredani koso (dijagonalno) jedan obzirom na drugi odakle i naziv ovoj konstrukciji guma. No, danas se gotovo u pravilu susrećemo s radijalnim gumama. I one imaju slojeve koso postavljenih niti u čeličnoj i/ili sintetičkoj tkanini, no glavna su im odlika čvršće niti postavljene poprečno na gumu (poprečno na smjer vožnje). Ove niti položene su radijalno te daju znatno bolja dinamička svojstva od niti u dijagonalnim gumama.

Radijalne gume omogućavaju veće deformacije bočnih stranica zahvaljujući čemu je gazni sloj u boljem kontaktu s podlogom. Također, ovakva guma pruža i veću udobnost te sigurnost vožnje s obzirom da se i pri visokim brzinama pravilnije deformira. Radijalna je konstrukcija danas uobičajena za automobilske gume, dok se dijagonalne gume postavljaju na oldtimere, radi očuvanja originalnosti izgleda ali i izvornih voznih karakteristika samog automobila.

Nekoliko stvari o auto-pneumaticima

Osnovni djelovi pneumatika
Kako bi smo mogli razgovarati o automobilskim gumama, potrebno je upoznati se s njihovim osnovnim dijelovima. Naime, bez obzira što nam pneumatik automobila na prvi pogled izgleda kao monolitna crna gumena krafna, u njenoj se kompliciranoj konstrukciji kriju mnoge tajne. Najuočljiviji dio svakog automobilskog pneumatika svakako je njezin bok. Nadalje, automobilska se guma kotrlja po gaznom sloju koji sadrži šare, a koje nazivamo profilom. Konstrukcija profila pažljivo je osmišljena kako bi guma pružila optimalne performanse, prvenstveno najbolji mogući kontakt s podlogom u najrazličitijim vremenskim uvjetima. Pri tome, kanali raspoređeni po gaznom sloju gume imaju ulogu odvođenja vode za vožnje po kiši.
Jasno je da bi gazni sloj bez ovih šara (glatka guma) imao veću površinu prijanjanja na cestu, a samim time bi omogućio bolji kontakt s podlogom, posebno u zavojima. Ipak, glatke bi gume nailaskom na sloj vode brzo "zaplivale" (aquaplaning) te bi vozilo izgubilo kontakt s podlogom. Posljedicu ovoga, vjerojatno, nikome ne treba posebno opisivati. Glatke, tzv. slick gume rezervirane su za natjecateljska vozila u suhim uvjetima. Radi ojačanja konstrukcije automobilske gume i postizanja željenih svojstava u njenu se konstrukciju (između slojeva gume) postavljaju različiti materijali. Najčešće je riječ o tkaninama napravljenim od materijala kao što su viskoza (umjetna svila ili eng. rayon), najlon, čelične niti, stakloplastika ili kevlar.
Ove se tkanine postavljaju tako da su njihova vlakna orjentirana u različitim smjerovima, ovisno o silama koje pojedini slojevi preuzimaju. Konačno, najuži dio automobilske gume, tzv. "noga" (dio koji je u kontaktu s naplatkom) u sebi ima čelično uže radi ojačanja ovog dijela pneumatika i učinkovitijeg brtvljenja uz naplatak. Upravo je u "nozi" automobilske gume skrivena tajna koja je 1948. godine omogućila predstavljanje pneumatika bez zračnice. Dakako, automobilski je pneumatik bio tradicionalno opremljen zračnicom, dok je sama guma služila kao ojačanje istog te kao nosač profila na gaznoj površini. Gume se zračnicama danas ćemo najčešće susresti kod starijih automobila, u pravilu oldtimera. No, guma bez zračnice (eng. tubeless) neće funkcionirati isključivo zahvaljujući ojačanom unutrašnjem rubu, već je za nju potreban i nepropusni naplatak.

Oznake automobilskih guma
Jedna od najvećih noćnih mora svih autoljubaca početnika uvijek su bile oznake na gumama. Radi se, u stvari, o oznakama dimenzija, najveće dozvoljene brzine, opterećenja, konstrukcije, ali i oznakama za identifikaciju proizvođača. Sve te oznake, dakako, nisu "pale s neba" i njihov je sadržaj i format definiran pravilnikom za koji je zadužan ETRTO, Europska tehnička organizacija za gume i naplatke (European Tyre and Rim Technical Organisation). Prema današnjim standardima, oznake na bočnim stranama guma dijele se u dvije kategorije: temeljne oznake koje su se tradicionalno koristile, a koje označavaju proizvođača, dimenzije i tip automobilske gume, uključujući tu i preporučeni pritisak te smjer rotacije i oznake koje su dodane tijekom godina zbog zadovoljavanja raznih pravilnika na tržištima na kojima se gume prodaju. Širina izražena u milimetrima (od jedne do druge bočne stranice gume) - 245 mm Visina poprečnog presjeka izražena u postocima navedene širine - 40%. Niskoprofilnim se gumama smatraju one čija visina poprečnog presjeka iznosi 80 ili manje postotaka širine Konstrukcija - R = radijalna guma (D = dijagonalna) Promjer naplatka - 18 = 18 cola (1 col = 25,4 mm). Izražen u colima je promjer unutrašnjeg ruba gume, odnosno promjer kruga koji zatvara noga gume (rub koji naliježe na naplatak) Indeks najveće mase koju pravilno napuhana guma može podnijeti - 93 = do 650 kg (može biti izraženo i u kg, a ne indeksom) Index najveće brzine koju pravilno napuhana i opterećena guma može podnijeti - W = do 270 km/h Oznaka M+S ili simbol pahuljice - gume za zimske uvjete (M+S = Mud & Snow, blato i snijeg) (oznaka je univerzalna) Datum proizvodnje - prve dvije znamenke: tjedan; druge dvije: godina proizvodnje (npr. 0802 označava 8. tjedan 2002.), obično navedeno uz neki drugi podatak npr. Radial Design ili sl. Oznaka MFS - pojačana bočna strana gume za zaštitu naplatka od udarca u rubni kamen (oznaka ovisi o proizvođaču) Pritisak je izražen u kPa (100 kPa = 1 bar) i psi (1 psi = 0,068948 bar) Dodatna oznaka za radijalnu konstrukciju gume - RADIAL
Oznaka za gumu koja ne koristi zračnicu - TUBELES Ispod gaznog sloja gume nalazi se plašt (TREAD) koji se sastoji od - 2 sloja poliesterske tkanine, 2 sloja čelične tkanine i 1 sloja najlonske tkanine
U bočnim stranicama gume nalaze se - 2 (radijalno) usmjerena tkanja od poliestera
Indekse brzine i opterećenja možete vidjeti u tablici

Standardizirani europski sustav označavanja guma
Počevši od 1. studenog 2012, sve gume koje se prodaju na europskom tržištu, moraju imati naljepnicu koja prikazuje ocjene tri parametra. Dva se odnose na zaštitu okoliša (ušteda goriva i buka kotrljanja), a treći se odnosi na sigurnost (kontakt na mokroj podlozi). Dakle, ovaj novi EU propis zahtijeva da svaka prodana guma nosi standardiziranu naljepnicu.Naljepnica mora biti postavljena na sve gume za putničke automobile, laka komercijalna vozila i teška komercijalna vozila, a koje su proizvedene nakon 1. srpnja 2012. te mora imati standardizirani oblik proizvođača i uključivati online tehničke promotivne materijale.Jednake se informacije moraju pojaviti na ili uz račun za gume, što krajnjim korisnicima omogućuje da poboljšaju svoje razumijevanje osobina guma i njihovu usporedbu na temelju ova tri parametra. Više detalja o standardiziranom europskom sustavu označavanja guma te detaljnije o tome kako se mjere vrijednosti iskazane na naljepnici.